Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: "ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ"



Τα τμήματα Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής σε συνεργασία με την Camera Zizanio, οργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Ανατολικής Αττικής. Στο σεμινάριο θα προβληθεί η ταινία "Kauwboy, το αγόρι με την καλιακούδα", η οποία αναδείχθηκε Καλύτερη Παιδική και Νεανική Ταινία του 2012, από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και από την Ένωση των Ευρωπαϊκών Παιδικών και Νεανικών Φεστιβάλ Κινηματογράφου (είναι δε η εθνική υποψηφιότητα της Ολλανδίας για τα  Όσκαρ κι έχει βραβευτεί επίσης σε κορυφαία Φεστιβάλ). Ομιλίες σχετικές με την απώλεια και τον κινηματογράφο στην εκπαίδευση θα ακολουθήσουν της προβολής ως εξής:
·        Ειρήνη Παπάζογλου, Ψυχολόγος, Δρ. Ψυχικής Υγείας, Ψυχιατρική Κλινική Σισμανογλείου ΓΝΑ 
               «Ψυχολογική στήριξη παιδιού στην απώλεια αγαπημένου προσώπου»
·        Ειρήνη Ανδριοπούλου, επικοινωνιολόγος, σύμβουλος εκπαίδευσης και ΜΜΕ
                  «Η δημιουργική αξιοποίηση του κινηματογράφου στο σχολικό περιβάλλον: το παράδειγμα 
                   της ταινίας Kauwboy»
·        Σπύρου Δημήτρης, Σκηνοθέτης/Καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας
                 «Η κάμερα στο ύψος του παιδικού βλέμματος»
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματογράφο Μαρκόπουλου «Άρτεμις», τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, στις 5:00 μ.μ. – 9:30 μ.μ..
Ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων στο σεμινάριο ορίζεται στους 300 και σε περίπτωση περισσότερων αιτήσεων η επιλογή θα γίνει με κλήρωση.

Παρακαλείται η κάθε σχολική μονάδα να αποστείλει τα ονόματα των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να λάβουν μέρος (δεν απαιτείται συμπλήρωση φόρμας) μέχρι  την Τετάρτη 29/5/2013 μόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση  politistika@dipe-anatol.att.sch.gr.